BIBLIOTEKA „KULT FILM & TV“ – ROMANI NAPISANI U VEZI S POPULARNIM FILMOVIMA I TV-SERIJAMA

U NAJAVI ZA 2011-2012

 

image002

HENK MUDI – BOG NAS SVE MRZI

Duhovito književno remek-delo, Bog nas sve mrzi je priča o sazrevanju za apatičnu generaciju. Mudijev pripovedač koji sam sebe ne podnosi, a opet je mračno dopadljiv, neuspešan je student koji pukim slučajem postaje diler droge u svetu punom kontradiktornosti. Njegov gazda upravlja izuzetno organizovanom i domišljatom nezakonitom trgovinom čije su mušterije, između ostalih, mlada žena s Aper Ist Sajda, budža s Volstrita i potencijalna rok zvezda sa devojkom manekenkom kojoj je teško odoleti. Usamljeni pripovedač čezne za nečim dubljim od tanane, ali intimne veze koju ima sa svojim mušterijama. Da bi umakao od majčinih očajničkih očekivanja, očevih beskrajnih razočarenja i definitivno lude bivše devojke, on se seli u gradsku meku za ambiciozne lenčuge – hotel Čelzi – gde zahvaljujući požudi (i devojci rok zvezde) upada u niz dobronamernih promašenih pustolovina koje ga vode natrah odakle je i krenuo. Ispripovedan jediunstvenim i suptilnim glasom, Bognassvemrzije ironičan, optimističan i nezaboravan roman.

 

O piscu:

Kritika je nahvalila roman Henka Mudija Bognassvemrzi, i po njemu je snimljen zapaženi film Ta luda sitnica zvana ljubav. Poreklom iz Njujorka, on trenutno živi u Los Anđelesu, gde sunce samo pogoršava njegovu spisateljsku blokadu. Ima dvanaestogodišnju kćerku, Beku, sa bivšom devojkom Karen, i sve dok njih troje ponovo ne budu zajedno, spreman je da proba sve.

image004
 

 

image006

RIČARD KASL: TALAS VRELINE

Njujorški tajkun koji se bavi nekretninama gine od pada na pločnik iz svog stana na Menhetnu. Trofejna žena sa ružnom prošlošću jedva izmiče drskom napadu. Mafijaši i moguli koji imaju dosta razloga za ubistvo pokriveni su čvrstim alibijem. A onda, u zagušljivom stisku rekordno vrelog talasa, dolazi do novog šokantnog ubistva i oštrog zaokreta u napetom istraživanju prljavih tajni bogatih. Ispostavlja se da su te tajne smrtonosne. Tajne koje leže skrivene u mraku sve dok ih ne rasvetli njujorška detektivka.

Senzacionalni pisac krimi romana Ričard Kasl, autor bestseler romana o Deriku Stormu, predstavlja nam svoj najnoviji lik, detektivku iz odeljenja za ubistva njujorške policije, Niki Hit. Gruba, seksepilna, profesionalna, Niki Hit strasno želi pravdu dok predvodi elitne odrede njujorške policije koji istražuju ubistva. Ona nailazi na neočekivani izazov kada joj načelnik nametne superzvezdu magazinskog žurnalizma Džejmisona Rila koji treba da bude uz nju kako bi obavcio istraživanje za članak o njujorškim policajcima. Ruk je dobitnik Pulucerove nagrade i zgodan je koliko i težak. Njegovi štosovi i petljanje nisu njeni jedini problemi. Dok se ona trudi da rasplete tajne ubijenog tajkuna, mora se takođe suočiti s iskrom koja je buknula među njima. A ta iskra je baš vrela.

 

image008

O piscu

Ričard Kasl je pisac brojnih bestselera, uključujući i miljenika kritike, serijal o Deriku Stormu. Njegov prvi roman, U kiši metaka, objavljen dok je još studirao, osvojio je prestižnu nagradu Tom Strou za kriminalističku književnost. Kasl trenutno živi na Menhetnu sa kćerkom i majkom, i obe mu život pune humorom i inspiracijom.

 

DŽON RUSO: KAD MRTVI PROHODAJU

Klasični film Džordža A. Romera iz 1968, Noć živih mrtvaca, neuzmerno cene ljubitelji horora i posetioci bioskopa od same premijere. On je započeo novu eru kanibalskog filma i nadahnuo mnoštvo režisera i scenarista među kojima su i Kventin Tarantino, Džordž Lukas, Stiven King i Stiven Spilberg. Džon Ruso, koji je bio ko-scenarista  Noći živih mrtvaca, pomamu za zombijima pretočio je u dva krvava romana (po drugom je nastao kultni Povratak živih mrtvaca) koji se nisu mogli nabaviti već trideset godina. Sada su kombinovani u jednoj jezivok knjizi koja će svakako oduševiti (i zgaditi) i stare i nove ljubitelje horora. Kad mrtvi prohodaju je gnusan i napeti horror u svom najboljem izdanju.

image010
 

 

image012

ZVEZDANE STAZE (2009)

Malo je filmova tako revnosno iščekivano i malo je tema o kojima se toliko raspravljalo na Internetu kao kad je posredi dvanaesti film o Zvezdanim stazama – prvi još od 2002 – čija je premiera bila u maju 2009. U režiji Džej Džej Abramsa, tvorca kultnih TV serija Izgubljeni i Alijas, ovaj film je lansirao franšizu Zvezdanih staza u novu zvezdanu eru. Vrativši se na sam početak klasičnih Zvezdanih staza, film priča o tome kako su se Džejms T. Kirk, poluvulkanac Spok, doctor Mek Koj, inžinjer Montgomeri Skot i članovi posade Čekov, Sulu i Juhura prvi put okupili kao neiskusni regruti Zvezdane flote, i kako su prihvatili sudbinu koja će ih kasnije povesti širom galaksije uz besmrtne reči: “Ovo su putovanja zvezdanog broad Enterprajz...“ Nova ekipa glumaca među kojima su Kris Pajn kao Kirk, Zahari Kinto (Heroji) kao Spok, Sajmon Peg kao Skoti, Karl Urban kao Mek Koj zajedno s Erikom Banom, Vinonom Rajder i Leonardom Nimojem, donosi Zvezdane staze potpuno novoj publici, dok istovremeno novelizacija Alana Dina Fostera oduševljava i postojeće ljubitelje i novu generaciju čitalaca.

 

Design By www.OrbMarketing.com