BIBLIOTEKA „PANDORA“ – NAJBOLJA DELA SAVREMENE ŽENSKE PROZE

U NAJAVI ZA 2011-2012:

 

image002

PENI DŽORDAN – SVILA

Ember Vronski je naslednica bogate porodice Pikford, kojom predsedava zastrašujuća Blanš. Opsednuta napredovanjem na društvenoj lestvici, Blanš svojoj unuci želi samo muža sa – ono što sama sebi nije uspela da obezbedi, i pored njenog ogromnog bogatstva. Ali Ember je slobodnog duha i želi da stvori sopstvenu umetničku karijeru dizajnirajući svilu koju toliko voli. Ona se seli u londonsko visoko društvo gde postaje debitantkinja – i stupa u svet preljuba, droge, kockanja i brakova koji služe kao paravan za homoseksualce. Od raskošne dekadencije londonskog visokog društva pa do opijumskih jazbina na Dalekom istoku

, od šik-butika Pariza do ulica Berlina kojima marširaju nacisti, roman Svila živo dočarava izopačenost i glamur tog burnog vremena.

Svila je prvi od tri romana o Ember Vronski. PALADIN će objaviti i preostala dva, romane Gresi i Skandali.

 

NIKI PELEGRINO: RECEPT ZA ŽIVOT

Recept za život trebalo bi da bude jednostavna stvar: ljubav i sreća, porodica, prijatelji i malo hrane. Ali život je retko jednostavan... Alis želi da uživa u životu što više može – na kraju krajeva, ona zna koliko je on neizvestan – i zna da uživa najviše onda kada kuva. Babeta je provela čitav životni vek obrađujući vrt svoje malene kuće na italijanskoj obali, uzgajajući hranu za porodicu koja je sada odrasla i napustila je. Jednog leta, te dve žene se susreću u oronuloj mediteranskoj vili, sa zajedničkim jezikom hrane i tla u kom je odgajaju. Tamo, pod vrelim italijanskim suncem, ili u hladovini stabla nara, ispričaće jedna drugoj tajne i podeliti svoje strahove i nade.

image004
Ali životne lekcije se ne uče lako. RECEPT ZA ŽIVOT je roman o spoznaji da život nikada ne prestaje da nas iznenađuje, i o tome kako, s malo ljubavi i hrabrosti, njegovi ukusi mogu biti bogatiji nego što je iko ikada mogao da zamisli.

 


image006

LESLI LOKO: BOGATA DEVOJKA, SIROMAŠNA DEVOJKA

Nik, Karin i Tori: tri devojke koje su se sprijateljile za čitav život. Nik je kćerka belog poslovnog tajkuna iz Zimbabvea. I pored života punog nezamislivog bogatstva i privilegija, jedino za čim ona zaista čezne jeste malo pažnje njenog oca. Karin svog oca nikada nije ni upoznala – ali dok je odrastala u opasnom kraju Londona, morala je da brine o drugim stvarima. Kao o tome kako da se izvuče i ode odatle. Tori samo želi malo prostora za sebe. Teško je živeti u senci svoje mrtve sestre, pogotovo kada se čini da je ona bila sve što ti nisi. Tada se pojavljuje lepa, beskrupulozna Estel Makenzi. Estel čuva tajnu – i ovako ili onako, namerava da svaku ženu natera da zbog toga plati veoma visoku cenu.

 

 

LESLI LOKO: JEDNO TAJNO LETO

U savršenoj porodici, tanka je linija između ljubavi i mržnje, naročito kada ima toliko toga da se krije... Kilersovi su jedna od onih porodica koje naizgled imaju sve. Glamurozni, bogati i privilegovani, oduvek su živeli lako, makar spolja. Ali čak i najsrećnije porodice imaju tajne. Medi, brbljiva američka glumica, opčinjena je Rejfom Kilerom. Briljantan i talentovan hirirg, Rejf je zgodan, staložen i pouzdan – sve ono što je Medi oduvek tražila u muškarcima. Zbog čega se onda ona oseća tako opasno prepuštena stihiji? Džulija je omrznula Arona Kilera čim ga je prvi put ugledala u Oksfordu. Ona je bila devojka iz radničke klase, a on privilegovani bogati momak koji je sve dobijao na tanjiru. Ali smrtonosna privlačnost im je ukrstila puteve. Nila je celog života bežala. Porodica ju je izdala i napustila, tako da joj je munjevita udaja za Džoša Kilera pružila mesto koje bi mogla da naziva „domom.“ Ali Nila zna koliko lako prošlost može da se vrati i uništi vam život.
image008

 

 

 
Design By www.OrbMarketing.com